Remington Road Interior Project

Belhaus-71.jpg

The Remington Project was truly a pleasure from start to finish, and gave us the opportunity to test our creativity by mixing form with function in every space.

 

The biggest pain point for our clients was going from a custom built home and moving to a new build with little to no storage. With each room, we were tasked with adding storage wherever we could. We did this by designing custom built-ins, adding upholstered storage cubes, sourcing functional furniture, and utilizing the walls to display artwork and family heirlooms. 

The front entryway was the perfect place to showcase jewelry handmade by a cherished member of the family. We commissioned custom light-up frames to display the pieces, and they became the perfect conversation starters for guests entering the home.

 

The home office contained a handmade desk built in New Mexico, and the design was built around it and the oversized airplane artwork. We also designed a book case to house their extensive collection of books, and offer additional seating and storage in the space. The blue stain gave the space an unexpected pop of color and drew the eye to the newly installed black windows.

The dining room was a near blank slate, other than the dining table. By switching out the windows to black, adding custom made drapery, and using colors that lended themselves to the existing furniture, we created a space that provided needed storage and became the perfect destination for family gatherings.

The kitchen was another area in need of storage. We had a custom banquette built, and added a custom cushion and pillows in coordinating colors. 

The family room was the center of the home, and just needed a bit of character! By switching out the traditional moulding mantel and adding a cedar mantel and beam at the top of the sloped ceiling, the space really began to warm up. We also added stone above the mantel to draw the eyes upward in the room. 

Next up was adding custom draperies to frame the beautiful new windows we had installed. Then we brought in custom made furniture and accessories. 

The final touch was using many of our clients portraits and artwork for a modern take on a gallery wall.

The master bedroom was our biggest transformation. With only two small windows (and knowing the backyard project was happening soon), we knew we had to add some light to the space, and allow our clients to enjoy their soon-to-be view. We removed the wall and added a 10' black sliding door to provide access to the nearby hot tub as well as a view of the fully landscaped yard. The carpet was replaced with hardwood floors, and a custom wall to wall blackout curtain was added for total privacy. We chose a pet friendly rug and accessorized with candles, custom pillows and some greenery to bring the outdoors in. It became the perfect retreat! 

The remaining rooms all contained one or more pieces of sentimental value for our clients. 

Our client loved Mary Englebright, so we consolidated the collection into one guest room and made it a fun getaway for those visiting. 

In an additional guest room, we used their Winnie the Pooh artwork as our inspiration in the space by adding complimentary colors and custom painted furniture and window treatments. 

A quirky Dr Seuss chair was our jumping off point in the playroom. We added some functional storage and a whimsical tree bookshelf to create some fun visual interest in the space.

The guest bathroom was the perfect opportunity to add some fun pattern. We added a vibrant watercolor wallpaper in the space, along with a dark green paint in the water closet for an unexpected color for guests.

Entryway
Entryway
Entryway
Entryway
Dining
Dining
Dining
Dining
Study
Study
Study
Study
Study
Study
Kitchen
Kitchen
Kitchen
Kitchen